Afgelopen vrijdag zijn de voorbereidingen begonnen voor het bestralen aankomende maandag.
Ochtends ben ik opgehaald door mijn neef waarna we samen vertrokken zijn naar Amsterdam.
Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis snel even wat drinken, extra morfine er in omdat de pijn in mijn rug toch wat toegenomen is de afgelopen dagen.
Snel door naar de aanmeldzuil en wachten in de wachtkamer, de eerste afspraak was voor het maken van een bestralingsmasker.

Eenmaal opgehaald door de arts moest ik plaats nemen op de tafel en werd mij uitgelegd wat ze zouden gaan doen. Een kunststof achtige plaat word warmgemaakt in een warm bad waarna deze over mijn gezegd gelegd zou worden en volledig naar mijn contouren gevormd gaat worden.
Na de uitleg lekker rustig gaan liggen en kreeg ik het warme masker over mijn gezicht, dit voelde eigenlijk best fijn en deed mij denken aan een lekker gezichtsmaskertje.

Bestralingsmasker

Na 5 minuten was het masker volledig uitgehard en mocht ik van de tafel af, toen kwam mijn vraag of ze een foto wouden maken van mij in het masker voor mijn blog en om aan familie en vrienden te laten zien.

Het masker zorgt er voor dat ik tijdens de bestraling gefixeerd lig omdat het gaat om een precieze bestraling van een van mijn nekwervels.

Na het vormen van het masker stonden er 2 CT Scans gepland om mij uit te lijnen en om het bestralingsplan op te stellen. Tijdens deze scans zijn er lazer streepjes op mijn masker geplaats en kruisjes op mijn lichaam om tijdens de bestraling weer in precies de zelfde positie te kunnen liggen voor het bestraling van de ruggenwervel.

Bestraling aankomende maandag om 15:30.

Aankomende maandag ga ik bestraald worden, afhankelijk van hoe ik mij daarna voel zal ik zo snel mogelijk weer een update plaatsen over hoe dit is verlopen.

4 Comments

  1. Hoy Djordy.
    Wat een verschrikkelijk nieuws hoor ik over jou.
    Heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd namens Marieke en Mij.

  2. Indrukwekkend dit maat, ongelooflijk veel respect hoe je dit allemaal ondergaat.

Schrijf een reactie