Vandaag heb ik contact gehad met de radioloog van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Er is mij uitgelegd wat de behandeling gaat inhouden, voor mij zal het gaan om een eenmalige pijn bestrijdende bestraling, zowel in de lage rug als in een wervel in mijn nek. In 80% van de gevallen is eenmalig bestralen voldoende, het doel is om na 3 tot 4 weken volledig vrij te zijn van morfine of andere pijnmedicatie. Mocht het niet aanslaan of nog niet voldoende resultaat leveren is een tweede bestraling mogelijk.

Morgen of vrijdag gaat er een voorbereidend onderzoek plaatsvinden om de precieze locatie van uitzaaiingen in mijn wervels vast te stellen, dit zal doormiddel van een CT scan gedaan worden.
Aan de hand van deze gegevens gaat de radioloog een behandelplan opstellen en is de planning om begin volgende week al bestraalt te gaan worden.

Voor mij is deze behandeling een lichtpuntje binnen dit hele traject, pijn vrij zijn zou betekenen dat ik mijn dagelijkse leven weer kan oppakken en eventueel ook weer bepaalde werkzaamheden mag en kan gaan uitvoeren. Het meest belangrijke hier in is dat ik mijn prachtige dochter weer kan gaan optillen zonder pijn en wij weer kunnen stoeien en dollen zonder ik haar hoef te wijzen op de pijn in mijn rug.

Voor meer informatie bekijk hier onder de video of bezoek de website van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, klik hier om de website te openen.


Bron: https://www.avl.nl/alles-over-kanker/overzicht-van-alle-behandelingen/radiotherapie/

2 Comments

 1. Hi Djordy, fijn dat ze in Amsterdam in ieder geval wat voor je kunnen betekenen.
  Pijnvrij zijn en weer allerlei dagelijkse dingen kunnen doen is natuurlijk heel waardevol.
  Wij wensen je veel succes en natuurlijk heel veel sterkte toe.
  Lieve groetjes Harry en wilma

 2. Fijn dat je dit kunt gaan doen. Ik kan me voorstellen hoeveel het voor je betekent om geen of minder pijn te hebben.
  Dat zal je gewoon erg veel goed doen!
  Go for it Billy! Kick ass ❤️

Schrijf een reactie