Na het thuiskomen van de bestraling was ik erg moe maar gelukkig weinig klachten.
Ik ben lekker op de bank gaan liggen, heb wat gesnackt en gewacht tot Sjanne weer bij mij zou zijn.
Tegen 19:00 sloeg mijn maag volledig om, misselijk en buikpijn. Ik was toen nog alleen en had mezelf kalm gehouden tot ik het niet meer hield. Rennend naar het toilet begon ik bloed te braken waarna ik direct de huisartsenpost heb gebeld omdat de hoeveelheid niet past bij wat normaal wel eens zou kunnen komen door braken. Gezien ik die dag bestraald was en al erg ziek ben, heeft de telefoniste besloten om een spoedarts mijn kant op te sturen. Gelukkig kwam Sjanne vrij snel daarna binnen en ben ik op bed gaan liggen. De spoed arts was aardig vlot aanwezig, bloeddruk goed, saturatie goed, tempratuur goed. Eindstand: geen duidelijke verklaring. Terwijl de arts contact opnam met de dienstdoende maag-darm en leverarts binnen het Rijnstate ziekenhuis speelde mijn misselijkheid weer op en begon ik weer te braken. Na aanleiding hiervan en in overleg met zowel het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis als het Rijnstate ziekenhuis is er besloten om mij door te verwijzen naar de spoedeisende hulp.

Bleekjes en futloos mezelf in mijn trainingspak gehesen en samen met Sjanne richting de spoedeisende hulp gereden. Aangemeld bij de balie, kots bakje bij de hand maar geen arts. Weer leken minuten uren.
Natuurlijk na een tijdje wachten weer misselijk, rennend naar de toilet om weer braken wederom met bloed. Op de achtergrond hoorde ik de receptioniste spreken en vernam ik dat ze er meer druk op zouden leggen. Ik ben hierna direct apart genomen en zijn er een aantal vragen gesteld om de aanleiding te achterhalen. Van spreekkamer door naar behandelkamer waarna gelukkig door wat gegeven medicatie via een infuus mijn misselijkheid afnam. Na wat bloed onderzoeken en lang wachten kwam de conclusie; het vermoeden was het ontstaan van maagzweertjes en ontstekingen door de Naproxen die ik dagelijks slik zonder daarbij maagbeschermers te gebruiken.

Omdat ik toch behoorlijk wat bloed hebben ze me ter observatie een nachtje in het ziekenhuis gehouden.
Ik heb deze nacht geen klachten meer gehad behalve een slecht bed en verveling. Ochtends werd ik goed gezind wakker en wou ik graag naar huis. Vanwege het feit dat ze voor de zekerheid een gastroscopie wilden uitvoeren mocht ik helaas niet ontbijten of überhaupt iets drinken.

Tegen de middag is dit onderzoek uitgevoerd en is het vermoeden bevestigd er zijn inderdaad wat kleine zweertjes en ontstekingen ontstaan door de medicatie. Sinds dien ben ik gestopt met Naproxen en slik ik maagbeschermers om het herstel te bevorderen. Inmiddels heb ik geen klachten meer en hebben er zich geen gekke dingen meer voor gedaan.

Schrijf een reactie