Vandaag 9 februari, de dag waarop ik officieel te horen heb gekregen wat er nu speelt in mijn lichaam.

Wat er aan vooraf ging.

Donderdag 7 januari, na aanleiding van een aantal huisarts en ziekenhuis bezoeken die tot op die dag nog geen uitsluitsel hadden gegeven op mijn klachten namelijk al een aantal maanden een vies hoestje, een verleden van allergieën en verdenking van astma maar telkens geen duidelijke diagnose.

De dag begon normaal, verslapen zoals ik mij altijd doe. Binnen 10 minuten douchen, tandenpoetsen en mij zelf fatsoeneren om de deur uit te gaan. Gelukkig nog optijd aangekomen in het ziekenhuis haastte ik mij naar de afdeling radiologie voor twee röntgenfoto’s van mijn longen en daarna door naar de long poli voor 3 verschillende onderzoeken. Na wat leuk gelach en geouwehoer vrolijk weer naar de auto om mijn prachtige dochter Hailey Jade bij mijn ex partner op te halen.

Samen genoten van een heerlijk softijse bij Mc Donalds.

Op weg naar huis samen heerlijk een ijsje gehaald bij Mc Donalds en daarna samen in slaap gevallen op de bank. 13:00 Telefoon, Hailey Jade en ik lagen lekker te slapen maar ik werd wakker van een aantal appjes en gemiste oproepen. Mijn broertje had blijkbaar een dokter van het Rijnstateziekenhuis aan de telefoon gehad terwijl na mijn weten hun helemaal het huistelefoonnummer van mijn vader niet zouden kunnen hebben. Ik half slaperig aangegeven dat ik de telefoon niet op kan nemen dus hem gevraagd wat er aan de hand is, zijn bericht met spoed het ziekenhuis bellen en vragen naar deze arts.

Ik met een verhoogde hartslag hopende op een geintje zachtjes van de bank af gekropen om Hailey niet wakker te maken gaan bellen naar het nummer dat mijn broertje mij doorgestuurd had. Direct in contact met Rijnstate en bij het noemen van mijn naam werd ik ook direct doorverbonden naar de dokter die mij meerdere malen heeft proberen te berreiken.

Het verzoek om met spoed direct terug te komen naar het ziekenhuis vanwege afwijkingen in in mijn longen. Met tranen in mijn ogen mijn ex partner gebeld om Hailey weer op te komen halen en daarna mijn vader om met mij mee te gaan richting Rijnstate.

Aangekomen bij het Rijnstate te Arnhem sta ik samen met mijn vader te wachten in de rij om bloed te prikken, ik zie een arts aankomen lopen richting de balie en vang wat woorden op van het gesprek wat zij voerde met de vrouw achter de balie. Heel brutaal stel ik haar de vraag “heeft u het over mij?” waarna ik mijn naam en achternaam noem. Met een bezorgde blik kijkt ze me aan en en begint haar verhaal met spoed te vertellen, bloedprikken en een CT scan zouden in Arnhem gaan plaatsvinden maar vanwege een lange wachtrij is zij gaan rondbellen en zou ik per direct in Zevenaar terecht kunnen, zonder twijfel draaien mijn vader en ik ons om richting de uitgang en hoor ik de dokter nog zeggen “heel veel sterkte”.

Eenmaal in het Rijnstate te Zevenaar ging het heel snel, bij elke balie lagen mijn papieren al klaar.
Bloedprikken, echo en een CT scan dit alles binnen een uur. Na de CT scan kreeg ik te horen dat er voor een dag later een afspraak gemaakt is met de oncoloog in Arnhem.

Vrijdag 9 januari 09:15, samen met mijn vader en moeder op de afdeling oncologie.
De deur gaat open “Meneer Winckler” gespannen liepen wij de kamer in, bezorgde ogen van de arts staarde ons aan en de volgende woorden rolden met moeite over zijn lippen “uitgezaaide longkanker”.
Zowel ik als mijn ouders in tranen en vol onbegrip vragend hoe dit mogelijk is, ik zie mijn leven aan mij voorbij flitsen. Door mijn woede en verdriet uit ik naar de arts dat ik een dochter heb van 3 en half jaar jong waarna ook de arts zijn tranen niet meer onder bedwang kon houden, de rest van het gesprek heb ik moeilijk kunnen volgen en was met mijn gedachten volledig bij mijn prachtige prinses Hailey Jade.

In de tussenliggende weken tot aan vandaag heb ik diverse onderzoeken gehad, doormiddel van bronchoscopie is er uit mijn longen en lymfklieren weefsel weg gehaald voor onderzoek, tijdens deze ingreep heb ik aangegeven dat ik ook rug klachten heb waarna een MRI scan is ingepland en die een week later heb gehad. Na deze onderzoeken heb ik een afspraak gehad met dezelfde arts in Arnhem maar hun oordeel was nog niet volledig waarna ik ben door verwezen naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam. Hier heb ik diverse bloed onderzoeken gehad, twee maal een PET scan en een biopt van mijn linkse lymfklier boven mijn sleutelbeen.

9 februari 2021

Deze dag begon weer zo als elke andere, moeite met opstaan weer te laat met het in nemen van de pijnmedicatie die ik in de tussentijd heb voorgeschreven gekregen van de arts en een gesprek met mijn hypotheek adviseur. Gelukkig heb ik de afgelopen twee nachten gezelschap gehad van een dierbare vriendin wat mij al een positievere mindset heeft gegeven voor deze dag. Na het ontbijt zijn we het winterse weer getrotseerd en heb ik haar thuis afgezet, op de terug weg ruim een uur met mijn zus aan de telefoon gehangen en onze zorgen en voorspellingen met elkaar gedeeld. Aangekomen op de parkeerplaats had mijn moeder moeite met inparkeren door de sneeuw en kwam mijn vader enkele seconden later ook aanrijden. Gezamenlijk zijn wij nog snel naar boven geweest ben ik gaan plassen en zijn we in de auto gestapt richting Amsterdam. De weg naar Amsterdam was na mijn beleving kort, mijn ogen waren zwaar en heb vrijwel de hele weg geslapen.

In het ziekenhuis nam de spanning bij mij als bij mijn ouders toe, het wachten op de dokter leek voor mij wel een eeuw. Het moment was daar “meneer Winckler”, gezamenlijk lopen wij de kamer in die de dokter aanwijst en nemen plaatst. De onderzoeken die zijn uitgevoerd bevestigen de aannamen van de artsen uit het Rijnstate, Longkanker van het type “atypisch carcinoid” met uitzaaiingen naar lymfeklieren en botten.
Gezamenlijk horen wij de behandel plannen aan, voor de pijn in mijn rug zullen op korte termijn bestralingen plaatsvinden om de uitgezaaide kankercellen te doden en mijn wervels te versterken.
Voor de kanker in mijn longen zal na de bestralingen medicatie toegediend gaan worden om de kanker te remmen, van genezing is geen sprake meer.

“You have to be willing to give up the life you planned, and instead, greet the life that is waiting for you.”

Joseph Campbell

Met terugwerkende kracht zal ik mijn blog gaan aanvullen en de afgelopen gebeurtenissen en toekomstige onderzoeken gaan beschrijven. Ook uitjes en hele mooie dingen geregeld door vrienden en familie zullen jullie hier terug gaan vinden.

12 Comments

 1. Ed van Barneveld Reply

  Hoi Djordy,
  Ik hoorde het vreselijke nieuws van mijn jongens. Woorden schieten te kort en mijn hart huilt.
  Wij, Elly en ik hopen dat je de dingen die je nog wilt doen, samen met je dochter, ouders en vrienden nog kunt doen.
  Heel veel sterkte in de komende tijd.

 2. Djordy heel veel sterkte ik verwacht je nog wel een keer op de koffie.
  Dikke knuffel Ramon

 3. Jeetje.. wat schrik ik hiervan Djordy..
  Wat oneerlijk dit! Probeer sterk te zijn.
  Als je iemand nodig hebt, je weet ook mij te vinden.

  ❤️

 4. Jan en Brenda Reply

  Heel veel sterkte 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
  Jan en Brenda (ouders Chelsey Corbeek ) 🙏🏼😘🙏🏼

 5. Roger en Tanja Reply

  Wij wensen dat je nog vele herinneringen
  Kan maken met je dochter en familie
  Veel sterkte…

 6. Francis, moeder van Maxime, Amber en Naomi Reply

  De tweeling vertelde mij dat er geen hoop op herstel meer is. Wat een vreselijk nieuws. Geniet van je mooie dochter zolang het nog kan en maak mooie herinneringen met haar zodat ze je altijd zal blijven herinneren als haar lieve, stoere papa❤

Schrijf een reactie