Vandaag begon mijn dag vlot, energiek maar toch licht nerveus voor wat ging komen.
Een stevig en gezellig ontbijt samen met Sjanne, waarna wij rustig onze dag zijn opgestart.
Nog een een aantal uurtjes van elkaar genoten waarna ze naar huis is gegaan.

Rond half 2 was ik thuis na een rondje gereden te hebben om mijn hoofd leeg te maken, papa had net de afwas gedaan voor mij en samen hebben we nog een kop koffie gedronken, vrij vlot hierna zijn wij vertrokken richting Hoofddorp. Zelf was ik vergeten dat de afspraak überhaupt in Hoofddorp was en had de reistijd ingeschat voor Amsterdam. Gelukkig waren we optijd, onderweg kwam ik er ook achter dat ik mij vergist had in de tijd voor de afspraak. Eind goed al goed, drie kwartier te vroeg maar wel op plaats van bestemming.

Een naar gevoel tussen de mensen waar duidelijk aan te zien is dat ze ziek zijn en wachten op hun bestraling en of chemo. Ik voelde mij hier totaal niet thuis, zie er fit uit en voel mij fit op wat kwaaltjes na.
Minuten leken weer uren, spelletje op mijn telefoon kon mijn gedachte ook maar lastig verzetten.

Na enige tijd wachten werd ik geroepen door de radioloog, in een klein maar sfeervol kamertje moest ik mij ontdoen van mijn bovenkleding en werd ik rondgeleid langs het bestralingsapparaat en de controle kamer.
Dit alles zag er erg vriendelijk en professioneel uit, een stukje rust gaf het ook.
Na het plaatsnemen op de tafel verliep alles heel snel, ter controle werd er eerst een scan gemaakt die daarna vergeleken werd met de eerder gemaakte scans in Amsterdam. Scans kwamen overeen en alles was akkoord, het apparaat heet 2 maal 2 rondjes om mij heen gedraaid. Een nekwervel en een ruggenwervel is bestraald met de hoogste dosis die ze kunnen geven. Van de bestraling zelf heb ik helemaal niks gemerkt en na een goed half uur liep ik weer vrolijk de deur uit met mijn vader.

Op de terug weg was ik erg moe, begon er een wat drukken gevoel op te spelen in de bestraalde wervels maar heb ik vooral veel geslapen.
Ik kijk positief terug op deze ervaring en vond de omgang met de betrokken artsen en verpleegkundigen weer herinneringswaardig. Het masker dat is gebruikt voor de bestraling heb ik mee naar huis genomen, ook al ziet het er eng uit is het wel een trofee van overwinning.

Schrijf een reactie